Hur tapetserar man med fototapeter?

VARNING!!! Du måste läsa instruktionerna INNAN du påbörjar installationen. Detta gäller även dekoratörer och/eller professionella hantverkare/målare. Kontrollera noggrant produkten FÖRE installationen för eventuella transportskador eller fabriksfel. När fototapeten är applicerad på din vägg kan det ha till följd att du förlorar din returs- och ångerrätt. Inget ansvar kan godtas av oss för kostnader som uppstår i samband med installation eller borttagning av fototapeten.
 

Din vägg ska vara torr, slät, smutsfri och dammfri. Om väggen är nymålad eller nyligen spacklad vänta i 4–6 veckor innan du sätter upp fototapeten, eftersom klistret annars kanske inte fungerar korrekt. Om väggen är målad med blank färg måste den slipas ned med sandpapper först. För bästa resultat rekommenderar vi även att du använder en tapetprimer innan du sätter upp tapeten.
 

Markera tapetvådernas tänkta layout med hjälp av vattenpass, linjal och penna, för att säkerställa att de läggs korrekt och rakt.
 

Förbered limmet. Lös upp innehållet i påsen i ljummet vatten enligt anvisningarna.* Häll först vatten i behållaren. Tillsätt pulvret. Blanda väl. Låt stå i 15 minuter. Rör om igen före användning. *2–3 våder -1,2 liter vatten; 4–5 våder – 2 liter vatten
 

Applicera tapetklistret direkt på väggen. Sprid ett tunt, jämnt lager på väggen med en pensel eller roller där våden ska placeras. Limma INTE hela väggen på en gång, eftersom tapetklistret kan torka innan du hinner sätta upp alla våder. Arbeta med en våd i taget.
 

Vi rekommenderar att arbeta i par för att installera och justera våderna. Försiktighet måste iakttas så att tapeten inte skrynklas. VIK INTE tapetvåderna innan du sätter upp dem på väggen. Applicera våder sida vid sida. Var försiktig så att du inte river sönder tapeten.
 

Släta ut varje våd försiktigt med en gummiroller eller tapetborste för att avlägsna eventuella luftbubblor. Applicera kvarvarande våder noga för att matcha bilden.
 

Ta bort överskott av tapetklister med en lätt fuktad trasa om det behövs. Var försiktig och gnugga inte.
 

Låt fototapeten torka i jämn rumstemperatur (ca 20°C) i 24 timmar. Viktigt: stäng fönster och dörrar samt luftkonditionering och ventiler för att undvika drag - en alltför snabb torkning kan göra så att tapetvåderna vrids och även riskerar att spricka.
 

När fototapeten är helt torr, trimma överskottet med en skarp kniv och räta ut kanterna. Varning: om pappret är vått löper man risk att det rivas sönder.
 

Ladda ner PDF-filen