Frågor och svar

Våra produkter

Vi erbjuder en bred kollektion av högkvalitativa väggdekorationsprodukter, inklusive fototapeter, canvastavlor, tavelväggar, kokstankskydd och dekorativa skärmväggar.

Våra produktionsanläggningar, lager och distributionscentrum ligger i Polen, Tyskland och Tjeckien

Vi trycker våra fototapeter på högkvalitativt 130–150 g non-woven, dvs icke-vävt fiberduk bestående av cellulosa eller textilfibrer. Non-woven tapeternas främsta fördel är den enkla installationen. Materialet håller utmärkt form, därför deformeras de icke-vävda fototapeterna varken under limningen eller deformeras efter appliceringen.


Nej det är de inte, men limmet ingår i varje paket.


Montering och borttagning

Alla våra produkter är DIY och användarvänliga. Följ bara instruktionerna så är ni klar inom högst 2 timmar. För att göra arbetet smidigt, effektivt och mindre tidskrävande rekommenderar vi två personer att installera. Använd tapetseringsguiden för att säkerställa att du vidtar alla steg som krävs för att framgångsrikt installera våra fototapeter.


Limkoncentrat ingår i varje paket. Använd tapetseringsguiden för att säkerställa att du vidtar alla steg som krävs för att framgångsrikt installera våra fototapeter.


Lim ska beläggas direkt på väggen. Använd tapetseringsguiden för att säkerställa att du vidtar alla steg som krävs för att framgångsrikt installera våra fototapeter.Ytan på väggen som ni vill klistra väggmålningen på måste vara helt slät och torr. ni kan annars använda ett tapetväggfoder (finns i alla färgaffärer) för att jämna till och täcka spruckna väggar. Använd tapetseringsguiden för att säkerställa att du vidtar alla steg som krävs för att framgångsrikt installera våra fototapeter.


Ja, du kan installera Walldorado fototapeter över en befintlig tapet förutsatt att det inte är vinyl eller ett icke-permanent papper med limbaksida. Ändå, även om du kan gå vidare med projektet, är det kanske inte klokt att göra det.

Tapetvåder ska monteras kant i kant utan överlappningar. Använd tapetseringsguiden för att säkerställa att du vidtar alla steg som krävs för att framgångsrikt installera våra fototapeter.


Använd en svamp och blöt tapetvåder ordentligt med början från den övre kanten. Medan materialet fortfarande är vått, dra försiktigt bort våderna från väggen. Använd tapetseringsguiden för att säkerställa att du vidtar alla steg som krävs för att framgångsrikt installera våra fototapeter.


Användning och skötsel

Om väggmålningen appliceras på väggen som inte är direkt exponerad för det ofiltrerade intensiva solljuset, kommer den att bevara sitt gamma av färger och form i många år.


Om du behöver rengöra din fototapet, använd en ren fuktig trasa för att försiktigt torka av väggmålningens yta.

Vi skulle inte rekommendera att göra det... Men... det är inte omöjligt, givetvis förutsatt att du täcker den med vattenbaserad polyuretan för att skydda den mot fukt. Gör det på egen risk!


Våra väggmålningar fungerar inte på nymålade väggar. Du måste låta din väggfärg torka helt (2–3 veckor) innan du applicerar väggmålningen.


Våra väggmålningar är endast utformade för inomhusbruk och bör installeras i det inre utrymmet med en genomsnittlig rumstemperatur (ungefär 22°)

Låt din väggmålning hänga i ett par dagar. Om luftbubblorna fortfarande finns kvar kan du använda en liten nål eller nål för att vrida ut luften.


Priser och skatter

Våra priser är inklusive alla post- och hanteringsavgifter för leveranser inom EU. För leveranser till bostads- och företagsadresser i Europa (utanför EU) tillkommer en avgift på 12 EUR per artikel. Om du bor utanför Europa vänligen kontakta oss innan du gör din beställning så skickar vi dig all information om fraktkostnader och leveranstid till ditt land.


Om din leveransadress är utanför EU kan det tillkomma ytterligare importavgifter, skatter och tullar som tas ut av ditt lands tullmyndigheter. Du är fullt ansvarig för sådana skatter och avgifter. Kontakta ditt lokala tullkontor för mer information.


Betalningsmetoder

Vi accepterar följande betalsätt:

PayPal
Payson (bara svenska kunder)
Banköverföring


Handla och beställa

Du behöver inte registrera dig för att köpa en produkt från webbplatsen. Men om du bestämmer dig för att registrera dig får du tillgång till den aktuella statusen för din beställning om du behöver spåra den.


Tillgängligheten för en vara är en uppskattning av hur lång tid det kommer att ta innan varan är tillgänglig för leverans till en kund. Tillgänglighet anger därför INTE leveranstiden för att nå kunden


Tyvärr kan du inte. Våra produkter finns endast att köpa via webbshoppen.


När du startar en utcheckning och anger din leveransadress ändras beställningens totalsumma för att exkludera moms.


Vi kommer att göra vårt bästa för att fylla på dina beställningsartiklar så snart som möjligt. Om varorna inte längre är tillgängliga kommer vi att informera dig omgående och ta bort varan/varorna från din beställning. Otillgängliga varor kommer inte att debiteras ditt konto.


När du har lagt din beställning kommer du att få en orderbekräftelse via e-post med angivande av beställda varor, ordersumman, ditt ordernummer och andra detaljer. När din beställning har skickats kommer ett andra e-postmeddelande att skickas till dig med försändelsens transportnummer


Om du är en registrerad användare kan du logga in på ditt konto hos oss för att få tillgång till din beställningsstatus.


När din beställning har behandlats kommer du att få ett e-postmeddelande med din beställnings spårningsnummer.


Om du behöver avbryta din beställning kontakta vår kundtjänst omgående på +46 70 273 13 17. Den totala kostnaden för varorna och fraktavgiften kommer att återbetalas. Observera att inga ändringar är möjliga när din beställning redan har skickats. I så fall bör du avvakta tills transportören försöker leverera försändelsen – vägra bara att ta emot den eller hämta inte paketet från utdelningshubben. När paketet har returnerats till vårt lager kommer du att återbetalas för erlagda beloppet med avdrag för transportörens fraktkostnader.


Vid en annullerad (ej utskickad) beställning – max 2 arbetsdagar.


Frakt och Retur

Alla våra produkter skickas med DPD, UPS eller DHL budservice. Observera att leveransen sker från dörr till dörr och du måste skriva under för din beställning. Om du inte är tillgänglig för att signera för din beställning kommer FEDEX att lämna en lapp med instruktioner för hämtning från en anvisad postdisk. Observera att våra produkter inte kan levereras till postboxar.


Leverans av beställningar (bearbetning, packning, leverans) till adresserna i Europa tar i genomsnitt 5–7 arbetsdagar (från beställningens läggningsdatum), till länderna utanför Europa cirka 10–12 arbetsdagar. Det är värt att notera att i vissa länder kan du behöva tillåta ytterligare 4–5 dagar för tullklarering.


Skicka oss ett mejl med en begäran om information om leveransalternativ och respektive avgifter.


Ja, vi levererar över hela världen. Vi erbjuder fri frakt inom EU. För leveranser till bostads- och företagsadresser i Europa (utanför EU) tillkommer en avgift på 18 EUR per artikel. Om du bor utanför Europa vänligen kontakta oss innan du beställer så skickar vi all information om fraktkostnader och leveranstid till ditt land. Du bör också vara medveten om att beroende på ditt hemland kan det tillkomma ytterligare importavgifter, skatter och tullar som tas ut av ditt lands tullmyndigheter. Du är fullt ansvarig för sådana skatter och avgifter. Kontakta ditt lokala tullkontor för mer information.


På grund av den unika karaktären hos våra produkter är vi tvungna att vara extremt restriktiva när det gäller återbetalningspolicyn. Du kan ordna att returnera din beställning till oss inom 14 dagar för full återbetalning för de produkter som fortfarande är i sin oöppnade förpackning. Din leveransavgift kommer inte att återbetalas. För att initiera en retur, fyll i returormuläret på vår webbplats för att begära ett RMA-nummer


Signera inte fraktsedeln/kvittot utan att kontrollera följande:

a) att du fått allt som står på fraktsedeln
b) att förpackningen inte är skadad, annars VÄGRA ACCEPTERA LEVERANS!
c) öppna om möjligt förpackningen och kontrollera att produkterna är oskadade
d) ta bilder på det som verkar vara skadat vid leverans och skicka vidare till oss så att vi snabbt kan hjälpa dig om något har gått fel
e) om du upptäcker skador efter att ha mottagit leveransen måste du spara förpackningen, inklusive skadad förpackning.

Kontakta oss på info@walldorado.com för att lämna in ett klagomål, beställa nya varor eller för att få ersättning. Vänligen ange ditt ordernummer och kontaktuppgifter så att vi kan ta hand om en hämtning eller en ny leverans.Tveka inte att kontakta oss 24/7 om du behöver mer information och support!